Acasă » Motive pentru condei » Prima şedinţă a Parlamentului European condusă în limba română

Prima şedinţă a Parlamentului European condusă în limba română

Reclame

Parlamentul European

Luni, 14 iulie, a fost pentru prima dată în istoria Parlamentului European când şedinţa de plen a fost condusă în limba română. Adina Vălean, vice-preşedinte din partea Grupului Popular, a prezidat sesiunea de la Strasbourg.

„ Este o premieră pentru România şi sunt onorată să-mi reprezint ţara în biroul de conducere al Parlamentului European“, a declarat europarlamentarul Adina Vălean, informează Agerpres. În şedinţa de luni au fost audiaţi patru comisari desemnaţi. Ei vor ocupa postul de comisar până la sfârşitul mandatului actual şi învestirea unei noi comisii, la sfârşitul acestui an, după ce, în urma alegerilor europene din mai, patru comisari europeni au fost aleşi eurodeputaţi. După audieri, candidaturile comisarilor desemnaţi – Jacek Dominik, Jyrki Katainen, Ferdinando Nelli Feroci şi Martine Reicherts – vor fi supuse votului în plen pe 16 iulie.

Mai mult

Sursa: Ziarul Lumina

Reclame

6 comentarii

  1. Sper să nu rămânem doar cu gloria de a se fi auzit limba română la Bruxelles, mai ales că limba română , dacă este folosită de minţi luminate, poate exprima lucruri de care să ţină cont o lume întreagă . Şi încă ceva: să nu fie folosită împotriva propriului popor.

  2. rogrm spune:

    Aveți dreptate, e bine ca toți europarlamentarii români să dea dovadă de rigoare, competență și seriozitate atunci când vorbesc în română, franceză, sau engleză, în cadrul acestui for și nu numai. Într-o asemenea situație care devine istorie trebuie să faci ceea ce se cuvine. Bănuiesc că în Parlamentul European se țin ședințe precum aceasta și în limbile celorlalte popoare din Uniune. Toate cele bune vă doresc !

  3. racoltapetru6 spune:

    Bine că nu mai e EBA pe acolo, cu discursurile ei de pomină. 😉

  4. rogrm spune:

    Trecând cu umor peste anumite situații ce pot fi constructive, importantă este esența și rezultatele unei activități care aduce beneficii și zidește omul.

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat asta: