Să ne amintim prin poezie, muzică…

Adrian Păunescu

Deși și publicist, eseist și om politic ne amintim, reamintim de el, de Adrian Păunescu prin poezie, muzică dar și citind cum își reamintesc și ceilalți despre el. ”Poezia are un tărâm al ei, un tărâm fermecat unde credinţa şi respectul pot influenţa lucrurile… Păunescu a fost dulce, amar, sensibil, rău, generos, poltron, plin de candoare, tandru, cu tenebre. Avea toate adjectivele bune versus rele. Altfel de unde să-şi tragă rădăcinile acestei poezii atât de frustă, capabilă să accepte adevărul, curajosă, tristă, foarte tristă şi extrem de inteligentă.”(Rodica Mandache)
Zilele 18-20 iulie sunt trei zile de poezie, de muzică de frumos şi de amintire, e cea de a 2-a doua ediţie a „Festivalului Internaţional Adrian Păunescu” care are loc în aceste zile la Craiova.

http://jurnalul.ro/editorial/festivalul-adrian-paunescu-672788.html
http://www.foreverfolk.com/2014/07/14/adrian-paunescu-festival.html
http://haihuiprinsufletulfolkului.wordpress.com/2014/07/19/picatura-de-poezie-si-folk-584/

Te iubesc… – versuri Adrian Paunescu

Anunțuri

10 comentarii

Din categoria Motive pentru condei

10 răspunsuri la „Să ne amintim prin poezie, muzică…

 1. Foarte frumos, Georgeta. Ce descriere completă a poetului a făcut Rodica Mandache! Adrian Păunescu, a fost un poet genial. Păcat că a plecat mult prea repede dintre noi. Eu iubesc foarte mult poeziile sale şi-i sunt recunoscătoare pentru comoara de suflet pe care ne-a lăsat-o să ne bucurăm de ea.
  O duminică minunată îşi doresc, Georgeta şi numai bucurii! 🙂

  • Îți mulțumesc pentru vizită și apreciere, Ștefania ! Într-adevăr Adrian Păunescu a fost un om deosebit și poet genial plecat prea repede dintre noi. Poeziile sale însă ne vor aminti mereu de el și vor face parte din comoara poeziilor românești. O seară de duminică binecuvântată și o săptămână excelentă !

 2. ovi

  cel putin cu speranta ca voi asculta „ruga pentru parinti” si tot imi doresc sa fiu acum la Craiova…

 3. Sunt mândru că am avut șansa să fiu contemporan cu un poet de talia lui Adrian Păunescu! Am convingerea că valoarea lui va crește pe măsură ce anii vor trece, la fel ca a vinului sau a aurului.

  • Aveți dreptate, valoarea unui om de talia lui Adrian Păunescu va crește cu timpul și mă bucur de ceea ce ați spus în legătură cu faptul de a fi contemporan cu Adrian Păunescu și altor unor oameni însemnați precum el, zic eu, ce vor rămâne în istorie și în inimile noastre. Vă mulțumesc pentru acest comentariu și vă doresc o săptămână rodnică și cât mai plăcută.

 4. Când aud/citesc Adrian Păunescu mi-amintesc de una din cele mai frumoase definiții ale Iubirii. O las aici, în semn de drag și mulțumire. 🙂

  • O, da e cea mai frumoasă definiție a Iubirii. Această versiune din Corinteni în interpretarea lui Marcel Iureș (pe care n-o știam) mi-a adus mare bucurie. Îți multumesc mult pentru acest dar dragă Bursucel. O noapte bună și zorii dimineții să-ți aducă bucurii cu voie bună !

 5. Am avut fericita şansă să particip la unul din memorabilele spectacole sub genericul Cenaclul Flacăra şi vocea lui Adrian Păunescu părea acel glas invocat de Eminescu în „Luceafărul” : „… glas, ce dup-a lui chemare/ să se ia munţii cu păduri/ Şi insulele-n mare”. Avea o forţă mobilizatoare fantastică! Un talent de geniu.

  • Într-adevăr o șansă fericită, o amintire prețioasă, căci forța personalității , și carisma lui a influențat oamenii cu care a venit în contact, iar creațiile sale poetice sunt frumoase, inteligente și de neprețuit. Vă multumesc pentru vizită și gândurile ce mi le-ați împărtășit și vă doresc o zi frumoasă cu voie bună !