Tulcea: 14 Noiembrie – Ziua Dobrogei

Evenimente culturale recomandate de CIMEC.ro

Institutul de Cercetări Eco-Muzeale Gavrilă SimionTulcea vă invită la sărbătorireazilei

14 Noiembrie – Ziua Dobrogei

De Ziua Dobrogei – Joi, 14 Noiembrie 2013, toți tulcenii sunt invitați să participe la evenimentele ce vor avea loc la muzeele tulcene.

Pentru dobrogeni, 14 noiembrie 1878 reprezintă marea zi a Unirii cu Țara a acestui străvechi teritoriu românesc dintre Dunăre și Mare după patru secole și jumătate de stăpânire otomană.  În acea zi de neuitat, domnitorul Carol I a asistat la trecerea trupelor și autorităților în partea nouă a României, prilej cu care a dat citire Înaltului ordin de zi către armată și Proclamației către Dobrogeni .  Primele unități ale armatei române au fost primite cu mult entuziasm de populația provinciei.

Unirea Dobrogei cu România reprezenta o nouă și importantă etapă în procesul de desăvârșire a unității de stat a românilor, proces încheiat prin Marea Unire din 1918.

PROGRAM MANIFESTĂRI…

Vezi articol original 225 de cuvinte mai mult

Anunțuri

4 comentarii

Din categoria Motive pentru condei

4 răspunsuri la „Tulcea: 14 Noiembrie – Ziua Dobrogei

  1. Sarbatoarea unirii Dobrogei cu patria mama se serbeaza astazi si la Constata, sper sa ajung si eu la evenimente. O zi buna in continuare si un weekend cat mai frumos! Tony

  2. Mulțumesc de vizită, comentariu și urare. Sper să ne aduci știri despre evenimente. Toate cele bune și o zi minunată !

  3. Doamne, ce ignorantă sunt! Habar n-am avut că azi e ziua Dobrogei!! Mulţumesc de informaţie!

  4. Eu mulțumesc de vizită și pentru că știu că îți place și ție anotimpul toamnei, fără să ies din contextul articolului, toamna în Delta Dunării:

    Un sfârșit de săptămână cu toate cele bune !