Acasă » Motive pentru condei » Septembrie

Septembrie

e toamna iar
sursa foto:google.com

E toamnă iar în calendar
precum o poezie plină de culoare
ce luminează în universul plin de har
când, încă cu iz de vară și de floare
și gînduri ca frunzele aurii,
care dansează cu vântul, plutitoare,
a unor cunoscute melodii,
revin și-mi amintesc de-o arie
a toamnei, ce-ncepe cu Septembrie.
© Georgeta R.M.

Aura Urziceanu și Aurelian Andreescu – Septembrie

Nana Mouskouri & Harry Belafonte – Duo – Try To Remember

Vivaldi – Autumn


13 comentarii

 1. ovi spune:

  ador toamna… in calendar si mai ales in poezie… nepsus ma bucur de ea in realitate… regasind in ea, atat de fidela descrierea ta minunata…

  • Da, toamna care este asemeni unei pictorițe neasemuit de talentate are un farmec specific care mă încântă la fel ca primăvara.
   Îți doresc zile de toamnă frumoase !

 2. ane spune:

  Iti doresc o toamna frumoasa!

 3. mcooper801 spune:

  Fiecare anotimp cu frumusetile lui…Zi excelenta !

 4. Mulțumesc, asemenea. Așa este, dacă i le descoperi găsești minunile naturii.
  Toate cele bune !

 5. Bursucel spune:

  E bine că găsești cuvinte frumoase pentru Toamnă, Georgeta. La cât de beștelită e, chiar îi prind bine rândurile tale în tonuri calde! 🙂

  • De fapt, dacă ne gândim fiecare anotimp are ceva nemaipomenit de frumos și ceva mai puțin. Sunt într-un moment al vieții când prefer (tot datorită motivelor) mai mult partea aceea mai bună, mai frumoasă.

 6. ecoarta spune:

  Azi am noroc! Adică, noroc că mi-a trecut prin cap să-ţi fac o vizită, că, altfel, mă puteai acuza de furt intelectual!! Scriam nişte versuri despre toamnă şi primul vers suna aşa „E toamnă iar în calendar/ dar pe pământ e încă vară!”. O zi minunată!

  • Întâi de toate mă bucură vizita ta, apoi mă gândeam dacă să-ți spun sau nu că referitor la versurile (sau idei) care ne pot veni în minte ca și cum ar fi ale noastre, sunt ale noastre dar într-un fel personalizat. Citeam (mai demult…) că există un subconștient colectiv și că de multe ori se întâmplă să rezonăm cu anumite informații. Și că se mai întâmplă atunci când citim foarte mult și anumite idei, cuvinte, înțelesuri ne vin în minte ca fiind ale noastre dacă nu ne amintim dacă le-am citit undeva, dar ni le amintim într-un fel propriu. Sau pur și simplu e… coincidență. 🙂
   Mulțumesc, asemeni, și într-adevăr e toamnă în calendar/dar pe pământ e încă vară.

   • ecoarta spune:

    Ai dreptate. Se prea poate ca atunci când tu ai scris frumoasa poezie, să se fi deschis un canal energetico- creaţionist care să ne fi unit pentru o efemeră clipă. Doar că eu mărşăluiam pe alte coordonate lingvistice…Numai bine!

    • Probabil așa e, cum spui. Doar că eu mă refeream în general, amintindu-mi ceea ce am scris mai sus, așa, ca o constatare din cele citite, pe care am vrut să o împărtășesc, având în vedere că acestă temă este o chestiune complexă și că subconștientul colectiv pare a fi activ in foarte multe domenii ale vieții. Toate cele bune !

 7. Andrei Cărăușu spune:

  ești ca un pictor dar folosești cuvinte.

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat: