Un adevăr undeva la mijloc… ?

eleganta

Nu haina face pe om, totuși aparențele pot da o subliniere a esenței.
Când te îmbraci bine şi ştii lucrul acesta, sau, când te îmbraci în haine în care știi déjà că te simți bine, confortabil, lucrurile par a fi mai uşoare, iar siguranţa insuflată de haină îţi poate aduce chiar succes. Practic haina nu te face mai deștept, educat sau mai bogat decât ești în realitate, totuși modul de a opta în felul de a te îmbrăca spune ceva, personalizează (poate să inspire sărăcie, neglijență, indiferență pentru moda zilei, decență, simplitate, rafinament sau eleganță).
Dar tot așa de bine se mai poate spune că omul poartă haina după felul interiorului său, că frumuseţea unui om nu constă neapărat în învelişul lui exterior, ci în frumuseţea care iradiază din inima şi sufletul său.

Lavender’s Blue (Dilly Dilly) – Cinderella 2015 (Covered by Be Elegance)

8 comentarii

Din categoria Motive pentru condei

8 răspunsuri la „Un adevăr undeva la mijloc… ?

 1. Bătrînii noştri înţelepţi, înainte de a apărea sloganul născut la începuturile burgheziei precapitaliste, în zorii societăţii de consum, „Haina face pe om” – care nu e o sapienţială vorbă, ci un logo publicitar – spuneau „haina potrivită”, mai exact, „să-ţi fie portul cum ţi-i vorba”, şi invers, desigur.

  • Mulțumesc, o punctare binevenită care îmbogățește subiectul de mai sus. Limba română este foarte bogată și frumoasă și expresia de care ați pomenit valorifică o moștenire foarte veche care arată valențe ale exprimării și identitatea noastră. Într-adevăr, ”haina potrivită” pentru diverse situații în care poți să te susții și cu vorba corespunzătoare te ajută în viață, chiar și numai pentru faptul de a înțelege anumite lucruri.
   Toate cele bune !

 2. Ceea ce porți în suflet, porți și în afara ta. Sunt convins 100% de acest lucru. Sunt unii care se ascund, făcând tocmai pe dos acest lucru, dar gesturile le dau de gol gândurile. O haină curată va arăta dintotdeauna un om îngrijit în primul rând și în al doilea rând poți interpreta mai multe din acest gest, în funcție de haină. Mulțumesc pentru articol.

 3. Este adevărat că felul de a te îmbrăca personalizează. O fetișcană poate arăta frumos într-o rochie potrivită vârstei ei și o femeie în vârstă să arate caraghios în aceeași rochie.

  • Așa este, aveți perfectă dreptate, în schimb îngrijirea, simplitatea și bunul-gust sunt valabile la orice vârstă iar felul cum este oglindit acest lucru în vestimentație arată personalitatea fiecăruia. Mulțumesc de vizită și comentariu, vă doresc o zi cât mai plăcută !

 4. Love this era!!! Thank you for visiting & Liking my painting !! 🙂