Virginia Zeani

Virginia Zeani A Celebration in Romania Part 1 May 2011
Virginia Zeani A Celebration in Romania Part 2 May 2011
Virginia Zeani A Celebration in Romania Part 3 2011
Virginia Zeani A Celebration in Romania Part 4 2011

Reclame

2 comentarii

Din categoria Motive pentru condei

2 răspunsuri la „Virginia Zeani

  1. Merită toată admiraţia şi recunoştinţa noastră, oricît de mult exprimată, tot neîndestulătoare în raport cu ceea ce a dăruit lumii această mare DIVĂ a operei, Virginia (Zehan) Zeani!
    Nu am mai auzit alt caz în care, cu Virginia Zeani în rolul Mimi, din „Boema” lui Giacomo Puccini, să dea bis, la toate ariile principale din cele patru acte ale operei! După actul IV, orchestra, care avea program altundeva, a plecat şi s-a adus un pian pe scenă, pentru ca DIVA să poată să acorde bisul!

    • Mulțumesc, nu știam de această frumoasă istorie care a pus și mai mult în evidență calitățile sale excepționale. Și a fost o mare divă, într-adevăr, dar așa cum însăși domnia sa mărturisește ”Îmi iubesc cariera de profesor. De ce? Pentru că am fost considerată o mare divă. Dacă eram afectată de acest divism, acum n-aş mai fi putut să fiu profesor”. Da, d-nei Virginia Zeani care este o soprană minunată, cu o voce puternică, de o mare flexibilitate și dublată de o remarcabilă competență tehnică ce au arătat o carieră de excepție, i s-a conferit de către Opera Naţională Bucureşti, de ziua sa , titlul de ”Ambasador Onorific pentru extraordinara sa carieră artistică în slujba artei cântului, astfel una dintre cele mai mari cântăreţe de operă din secolul XX devenind primul artist care deţine acest titlu” (cotidianul.ro), pe lângă alte numeroase premii prestigioase. Mulțumesc încă o dată pentru comentariul de suflet și că v-ați alăturat admirației mele pentru d-na Virginia Zeani.
      Toate cele bune !