Acasă » Motive pentru condei » Iubirea, mai presus de orice

Iubirea, mai presus de orice

– Îndrăznesc să vă pun o întrebare mai specială: cât de importantă e, în viaţa unui artist, familia? Cât de im­por­tantă este iubirea?

– Dacă mă uit în istorie, e foarte dis­cu­tabil. Pentru unii, e importantă. Pentru al­ţii, nu. Oare pentru Galileo Galilei sau pentru Copernic a fost importantă iubirea? Sau Giordano Bruno, cel care a fost ars pe rug, pentru că nu şi-a negat crezul? Ştie cineva dacă era căsătorit? Eu cred că dacă ar fi avut o soţie pe care s-o iubească şi de care să-i fie milă că ar suferi dacă ar fi ars pe rug, şi-ar fi negat, cu siguranţă, crezul. Nu există pe lume crez care să merite suferinţa provocată femeii iubite.

– Deci, e mai importantă iubirea decât arta!

– Iubirea e cel mai important lucru de pe lume.

Sursa: formula-as.ro

Dan Aldea Lumină lină
Sfinx – Mierea – Zalmoxe 3


13 comentarii

  1. Ştefania spune:

    Orice om din lumea acesta îşi iubeşte propriile creaţii mai presus de orice, pentru că toate vin din interiorul său, pentru toate a consumat pasiune, emoţii, energie. Firesc , iubeşte şi ce vine din exteriorul său, însă nu cu aceeaşi intensitate.
    Mama îşi iubeşte propriul copil mai presus de cât pe soţul său, decât pe părinţii şi fraţii săi, şi pe aceştia îi iubeşte dar nu cu aceaşi iubire cu care-şi iubeşte propriul copil pe care l-a purtat în pântece şi i-a dat naştere.
    La fel şi artistul îşi iubeşte creaţia sa, mai presus decât familia sa.
    Şi iubirea asta este de mai multe feluri.
    Important este să iubim cu pasiune.

    O zi minunată îţi doresc, Georgeta şi numai bucurii! ❤ 🙂

    • Așa este, important este să iubim cu pasiune, cu adevărat și că în viață iubirea este de mai multe feluri. Cred că în fragmentul de mai sus pentru Dan Andrei Aldea, solist, compozitor, considerat unul din cei mai buni chitariști români (care a spus: „Dacă m-aş mai naşte o dată, tot muzică aş face”), familia este importantă (copil, soție, soț) și apoi arta. Și eu înclin să-i dau dreptate, e un echilibru firesc, deși îi înțeleg pe marii artiști care se dedică numai artei lor. Unii se dedică mai mult artei, unui anumit țel în viață, care sunt pentru ei foarte importante, deși au o familie, care rămâne pe planul doi. Ar fi mult de discutat pe acest subiect care dacă ar fi luat fiecare în parte are partea lui de adevăr și iubire.
      Mulțumesc de trecere și comentariul punctual, pentru cuvintele frumoase despre iubire. ❤
      O zi cât mai plăcută !

  2. Trăiesc după principiul iubirii și am încrederea deplină că n-am pierdut nimic! Cu dragoste! 🙂

  3. bernard25 spune:

    Bon mercredi gentille GEORGETA ainsi qu’à votre famille , amis (ies) ,proches
    Bernard bises

    • Bonsoir, M. Bernard. Merci beaucoup pour votre gentils mots d’amitié.
      Une bonne soirée de mercredi ainsi qu’à votre famille, amis (ies).

  4. ane spune:

    Iubirea este diferita,o simti in functie de: pe cine iubesti,ce iubesti,ea apare in diferite forme, nu neaparat intre persoane.O vedem diferit si o traim diferit. Sa fi iubita! ❤

    • Bineînțeles că iubirea este diferită, și oamenii sunt diferiți, au crescut în mod diferit, au o educație diferită, de aceea uneori și iubirea se exprimă diferit dar ea în esență este la fel.
      Mulțumesc de urare, asemeni. ❤ O seară agreabilă !

  5. George Edy spune:

    Da,dar iubirea adevărata conduce la sacrificii,uneori chiar la sacrificiul suprem

Comentariile sunt închise.