Acasă » Motive pentru condei » Ziua Unirii Basarabiei cu România va fi sărbătorită la Muzeul de Științele Naturii din Suceava

Ziua Unirii Basarabiei cu România va fi sărbătorită la Muzeul de Științele Naturii din Suceava

afis-unire-mica-625x847

La Muzeul de Științele Naturii din municipiul Suceava va avea loc, duminică, 27 martie a.c, la ora 17.00, o manifestare dedicată Zilei Unirii Basarabiei cu România.
Programul evenimentului cuprinde o prelegere susținută de conf.univ.dr. Florin Pintescu și un concert prezentat de Asociaţia Culturală „Friedrich Schwartz”, Grupul instrumental şi vocal al Ansamblului „Rapsodia Bucovinei” şi Schwartz Band.
Manifestarea este organizată de Muzeul Bucovinei.
Unirea Basarabiei cu România a avut loc la 9 aprilie 1918 (27 martie pe stil vechi) şi a fost în fapt reunificarea vechii provincii româneşti Basarabia, ruptă de Moldova şi alipită de Rusia în 1812. Basarabia a fost prima provincie care s-a unit cu România pentru a forma România Mare. Efectele Unirii au fost anulate la 28 iunie 1940, atunci când Rusia a anexat din nou Basarabia, în baza pactului secret Ribbentrop-Molotov, potrivit enciclopediaromaniei.ro. (Irina Lițu)
Sursa: newsbucovina.ro


2 comentarii

  1. ovi spune:

    sa fie frumos evenimentul…
    si… sa se realizeze cat mai curand iarasi Marea Romanie…

    • Cred că majoritatea românilor (oriunde s-ar afla ei) doresc unirea românilor, să fie împreună, așa cum ai spus. Și dacă ea există după cum spune în versuri și Andrei Bârseanu ”unire în cuget și-n simțiri” se poate realiza. Trebuie găsită calea. Un weekend plăcut !

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat: