Sfântul Voievod Ștefan cel Mare

Această prezentare necesită JavaScript.

„Iară pre Ştefan Vodă l-au îngropat ţara cu multă jale şi plângere în mănăstire în Putna, care era zidită de dânsul. Atâta jale era, de plângea toţi, ca după un părinte al său, că cunoştiia toţi că s-au scăpatu de mult bine şi de multă apărătură. Ce după moartea lui, până astăzi, îi zic Sveti (Sfântul) Ştefan vodă, nu pentru sufletu, ce ieste în mâna lui Dumnezeu, că el încă au fostu om cu păcate, ci pentru lucrurile lui cele vitejeşti, carile niminea din domni, nici mai nainte, nici după aceia, l-au ajunsu.” – cronicarul Grigore Ureche, sec.XVII.
Troparul Sfântului Ștefan cel Mare

Anunțuri

8 comentarii

Din categoria Motive pentru condei

8 răspunsuri la „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare

  1. Simply sublime!Blessings on your Sunday evening!

  2. Dacă ar mai fi oameni ca acest voievod puternic, cu dragoste de țară care să ne conducă, am avea o viață mai frumoasă. Bine că i se recunosc meritele de noi toți și de biserica ortodoxă care îl sărbătorește pe data de 2 iulie.

    • Mulțumesc mult pentru acest gând minunat, pe care mi l-ați împărtășit, despre marele Voievod Ștefan, numit de Papa Sixt al IV-lea drept ”atlet a lui Hristos” iar de Nicolae Iorga ”împărat senin al românimii”. Cum am putea să nu-i recunoaștem meritele, când toată viața sa a fost dedicată integrității și apărării Moldovei, neamului românesc. O după amiază cât mai plăcută !