Acasă » Motive pentru condei » Muzica e cea mai veche formă de expresie, mai veche chiar decât limbajul. (Yehudi Menuhin)

Muzica e cea mai veche formă de expresie, mai veche chiar decât limbajul. (Yehudi Menuhin)

Știați că la inițiativa muzicologului şi violonistului Yehudi Menuhin la 1 octombrie 1975 a fost stabilită și organizată pentru prima dată de Consiliul Internaţional al Muzicii, Ziua Mondială a Muzicii, în conformitate cu rezoluția adoptată în cadrul Adunării Generale de la Lausanne, în 1973, ca să se promoveze arta muzicală, idealurile de pace și prietenie între popoare și culturi, schimbul de experiență și aprecierea valorilor estetice.
Conform filozofiei sale Menuhin a mărturisit că dorește să-și trăiască viața în mod blând, creator și cu umor și că ceea ce trebuie să ne ghideze este răspunsul copiilor, bucuria lor când învață să danseze, să cânte, să trăiască împreună.


Violonistul este fenomenul uman deosebit distilat la o potență rară – jumatate tigru, jumătate poet. (Yehudi Menuhin în ”The compleat violinist: thoughts, exercises, reflections of an itinerant violinist”)


Un comentariu

 1. Unul dintre cei mai importanți promotori în spațiul internațional ai muzicii lui George Enescu, Yehudi Menuhin a fost omagiat (22 aprilie 2016) de fostul său elev violonistul britanic Daniel Hope unul dintre cei mai importanți violoniști ai momentului cu ”My tribute to Yehudi Menuhin” într-un CD cu lucrări care i-au fost dedicate lui Yehudi Menuhin de mari compozitori și cu lucrări dragi celui omagiat, CD apărut la casa Deutsche Grammophon pe 5 februarie 2016 cu un repertoriu special (printre care „Hora Unirii” de George Enescu şi o compoziţie a germanului Jo Knümann cu titlul „Rumänisch”) pe care îl puteți afla citind și vizionând pe You Tube:
  My Tribute to Yehudi Menuhin:
  http://www.youtube.com/watch?v=Gp64CY5pqsY
  Daniel Hope: Jo Knümann – „Rumänisch” :
  http://www.youtube.com/watch?v=5yRGr0eM-t0
  Vizionare plăcută !

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat: