Conexiuni culturale (II)

Conferinţa ştiinţifică internaţională „Bucovina şi bucovinenii în secolul al XX-lea. Istorie, politică şi destin” a Institutului „Bucovina” al Academiei Române

În zilele de 10 şi 11 noiembrie 2016, la Rădăuţi şi Suceviţa, s-a desfăşurat Conferinţa ştiinţifică internaţională „Bucovina şi bucovinenii în secolul al XX-lea. Istorie, politică şi destin”. A fost cea de a XXIV-a conferinţă ştiinţifică anuală organizată de Institutul „Bucovina” al Academiei Române, la care au susţinut comunicări 23 de participanţi din România (Bucureşti, Iaşi, Suceava, Rădăuţi şi Câmpulung Moldovenesc), Polonia, Ucraina şi Republica Moldova. Tematica acestei manifestări a fost dedicată împlinirii a 150 de ani de slujire a Naţiunii Române de către Academia Română, precum şi comemorării evenimentelor de acum 100 de ani, când Regatul României a intrat în război, alături de Antanta, pentru înfăptuirea idealului naţional.
Conferinţa s-a dovedit un bun prilej de împărtăşire a rezultatelor cercetării ştiinţifice privitoare la istoria şi cultura Bucovinei, de dezbatere a problematicii abordate prin prisma celor mai noi scrieri ale istoriografiei româneşti şi universale. Continuare pe:
crainou.ro

Anunțuri

Comentarii închise la Conexiuni culturale (II)

Din categoria Motive pentru condei

Comentariile nu sunt permise.