Jules Massenet – Méditation de Thaïs

Méditation de Thaïs este un fragment din opera Thaïs de Jules Massenet considerată una din cele mai frumoase opere ale muzicii clasice. Autorul libretului este Louis Gallet, și acțiunea provine din romanul cu același nume de Anatole France. Acest libret a fost montat în Opera din Paris în 16 martie 1894.
A fost o surpriză plăcută să găsesc acest fragment din opera Thaïs, interpretat de Rusanda Panfili o muziciană de excepție cu un stil inconfundabil. Cine este Rusanda Panfili am aflat din următorul interviu:
INTERVIU – Rusanda Panfili, violonista lui Zimmer de la Hollywood, compozitorul coloanelor sonore din „Gladiatorul” şi „Piraţii din Caraibe”

Reclame

8 comentarii

Din categoria Motive pentru condei

8 răspunsuri la „Jules Massenet – Méditation de Thaïs

 1. ane

  Emotionanta meditatie,iti multumesc Georgeta! Mi-a rascolit sufletul. 🙂 Weekend excelent!

  • Într-adevăr este o meditație emoționantă; în câteva cuvinte pot să-ți spun că fragmentul începe în actul II al operei și exprimă frământările curtezanei din Alexandria, (epoca bizantină), Thaïs, eroina operei, care se regăsește în viața trăită până atunci, devotată Venerei într-o lume decadentă, promiscuă, care se zbătea în ea dorind să trăiască și o lume în schimbare, în căutarea lui Dumnezeu, spre mântuire. Mulțumesc mult pentru popasul făcut, Ane. Un sfârșit de săptămână cât mai plăcut !

   • ane

    Inaltatoare dorinta; calea pe care o cautam si noi,spre mantuire.Multumesc si eu pentru minunata meditatie.Am ascultat-o de cateva ori. O zi cu soare in suflet.

    • Cu adevărat înălțătoare când e vorba de o schimbare în bine, mântuitoare. Mulțumesc pentru comentarii și îți doresc la rându-mi o zi cu soare și senin în suflet !

 2. Great, dear Georgeta. I have heard of Anatole France´s book but I didn´t knwo there was an Opera as well. Thank you for sharing with us. Beautiful! 😀 have a wonderful week! 🙂

  • I am so glad you like it. I didn´t know there was an Opera also. I discovered this opera sometime ago. I listened this wonderful opera, especially this fragment in interpretation of Rusanda Panfili and I liked it very much.
   Thank you for coming by and I wish a wonderful week you too ! 🙂

 3. Bonsoir ou bonjour GEORGETA

  Une belle amitié
  C’est deux mains sur un clavier
  Le passage sur un profil

  Une image que l’on dépose

  Sur une personne que l’on apprécie
  De quelqu’un gentil et sage
  On dépose des petits mots bien placés
  Dans ce joli petit monde
  Moi je suis toujours là pour faire sourire
  Et cela me fait toujours plaisir
  Au fond de mon coeur
  Je t’offre ce bonheur
  Je te dis bonne nuit ou bonjour

  gros bisous

  Bernard