Fotoexpoziția itinerantă „Eroul necunoscut- simbol al eroismului național”

Muzeul Militar Naţional „Regele Ferdinand I”, prin muzeograf Valeria Bălescu, a prezentat marţi, 24 octombrie 2017, orele 11.00, la Muzeul de Istorie Suceava fotoexpoziția itinerantă „Eroul necunoscut- simbol al eroismului național”, fotoexpoziție dedicată Centenarului Marii Uniri de la 1918 și Războiului pentru Întregirea Neamului, în special ”Anului Mărăști, Mărășești, Oituz – 100”, prezentând aspecte istorice din evoluția instituției naționale destinată cinstirii eroismului românesc.

Această prezentare necesită JavaScript.

Fotoexpoziția a fost organizată de Muzeul de Istorie Suceava, Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I” și Asociația Națională Cultul Eroilor „Regina Maria”- filiala Suceava.
Eroul necunoscut care a ajuns simbol al eroismului național reprezintă chintesența tuturor eroilor neamului care s-au jertfit pentru mărețele idealuri naționale de libertate, dreptate, independență, unitate.
”Cum s-a născut ideea unui erou necunoscut al poporului român și care este pe scurt istoria desemnării acestuia” aflați de la d-na Valeria Bălescu, muzeograf la Muzeul Militar Național „Ferdinand I” din București din articolul emoționant:
Flacăra veșnică a memoriei eroului necunoscut
Imagini din fotoexpoziția prezentată:

Reclame

4 comentarii

Din categoria Motive pentru condei

4 răspunsuri la „Fotoexpoziția itinerantă „Eroul necunoscut- simbol al eroismului național”

 1. ane

  „Aici doarme fericit întru Domnul Ostașul Necunoscut, săvârșit din viață în jertfa pentru unitatea nea­mului românesc. Pe oasele lui odihnește pământul României întregite. 1916-1919” Reprezinta toți eroi tarii care s-au jertfit de-a lungul timpului. Mulțumesc pentru articol,Georgeta!

  • Mă bucură participarea ta la articol prin epitaful amintit, care se poate vedea și în una din imaginile de mai sus (foto nr 9) și care arată dorința legitimă de consolidare a unității naționale a tuturor celor care au luptat eroic pentru libertate, dreptate, independență și unitate. Mulțumesc mult Ane, o seară plăcută !

   • ane

    M-a impresionat articolul despre eroului necunoscut. Seara frumoasa,Georgeta!

    • Mulțumesc, da, și eu am fost impresionată, mai ales după cum spune în articol ”Despre eroii noștri, oricât am scrie și vorbi, nu-i niciodată de ajuns, căci țara și pacea noastră de azi și, sperăm, de mâine sunt nevăzut clădite pe trupurile lor”; așa cum am spus, un articol emoționant.