Acasă » Motive pentru condei » Dropia – una din cele mai mari și frumoase păsări din lume

Dropia – una din cele mai mari și frumoase păsări din lume

O veste bună
dropia a revenit
în România.
O pasăre măiastră
în penaj și stil de mers.

Pe vremuri Dropia, o pasăre de dimensiuni mari, specie care trăiește în general în zonele de stepă trăia și în România în Bărăgan, Dobrogea și Câmpia de Vest. Datorită vânării lor excesive (deși nu avea o carne foarte gustoasă) și dezvoltării agriculturii moderne a dispărut acum câteva decenii, nereușind să țină pasul cu fenomenele antropogene a zilelor noastre.
Mai multe detalii despre această pasăre deosebită din mai multe puncte de vedere:

DROPIA – cea mai grea pasare zburătoare din lume

Dropia revine în iarba verde de acasă

Și o poezie foarte frumoasă despre dropie:
https://poeziidiverse.wordpress.com/2021/01/23/dropia/


6 comentarii

 1. Jo spune:

  Să înțeleg că agricultura modernă este în impas? Ce să fac? Mă bucur pentru dropie măcar…

  • Din câte am citit dropia este o pasăre sperioasă și prezența omului datorită agriculturii intensive (mecanizarea, etc.) cât și braconajului au făcut-o să caute locuri fără prezența omului (nu acceptă prezența omului la o distanță mai mică de 250 de metri de ea) iar ouăle în număr de 2 rareori 3 sau 4 ouă sunt depuse într-o simplă adâncitură în sol, îndeosebi în zone cu vegetație erbacee bogată, chiar culturi agricole care au fost erbicizate plus că agricultura intensivă a distrus celelalte plante sălbatice cu care se hrănea dropia. Mai este și înmulțirea câinilor hoinari și a șacalilor care le fugăresc, distrug ouăle. Despre aceste lucruri și altele, interesante, mai pe larg în al doilea videoclip.

 2. Am putea spune și așa. Specialiștii consideră că, dacă se va reuşi să i se asigure condiţii de hrană şi de linişte, specia ar putea fi salvată. Am înțeles că există Asociații care se ocupă cu protejarea speciei.
  Toate cele bune !

 3. anasylvi spune:

  E chiar o veste buna!

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat: